Det ska löna sig att arbeta

Den samlade oppositionen, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet går samman för att göra det mindre lönsamt för över en miljon personer att arbeta.

För oss är det viktigt att det ska löna sig att arbeta och höjd brytpunkt för den statliga inkomstskatten ingår som en del i de åtgärder som finns i årets budgetproposition för att stärka hushållens ekonomi och göra det mer lönsamt att arbeta. Totalt satsar alliansen 20 miljarder kronor på att göra det mer lönsamt att arbeta, sänka a-kasseavgifterna, sänka skatten för pensionärer samt förbättra bostadsbidraget. Höjd brytpunkt ger mer i plånboken åt en miljon löntagare och leder till fler arbetade timmar. Såväl alliansregeringen som socialdemokratiska regeringar har höjt brytpunkten. Socialdemokraterna gjorde det exempelvis 2000, 2001 och 2002.

Socialdemokraterna skriver även i sin egen budgetmotion: “Den breda uppslutningen bakom ramverket har varit en styrka för Sverige under finans-krisen. Ordning och reda i statens finanser har varit en av Sveriges viktigaste konkurrensfördelar. Men denna konkurrensfördel går lätt förlorad om ramverket ignoreras.” Kommer socialdemokraternas motvilja mot att göra det mer lönsamt att arbeta att innebära att de väljer att gå emot den praxis och de principer som de själva är stolta över och som tjänat Sverige väl i snart 20 år, eller kommer de att stå upp för ordning och reda i ekonomin?

Det är nu dags för Socialdemokraterna att lämna besked. De har nu en sista chans att ändra sig och ställa sig bakom sina egna principer när det gäller budgetordningen och dessutom göra det mer lönsamt för över 1 miljon löntagare att arbeta.

LARS-ARNE STAXÄNG (M), MARIA PLASS (M), STEFAN CAPLAN (M), ELLEN JUNTTI (M)
Riksdagsledamöter Bohuslän

Lämna ett svar