(S) skola är inte försvarbar

Svar på insändaren “Upp till bevis, moderater” i Lokaltidningen den 8 september.

Cecilia Johansson skriver att “er satsning på att dela upp gymnasiet har ju snarare lett till att en av fyra unga går utan fullständiga betyg”. (M) och Muf i Bohuslän tycker att bilden är missvisande. Har Cecilia glömt att den nya gymnasiereformen just börjat på sitt andra år?
Att en av fyra ungdomar hoppar av gymnasiet är ett resultat av socialdemokratin. Det var en skola där systemet i årtionden prioriterades framför varje enskild elev. Där politikerna bestämt i vilken skola varje familj skulle placera sina barn. Där rätt hjälp inte funnits i rätt tid. Det var en skola som nedvärderade tjejen som älskade att snickra och ville starta sin egen byggfirma, men värdesatte killen som valde den akademiska vägen. Den skola Cecilia längtar tillbaka till är vi nu glada över att äntligen kunna lämna bakom oss. Alla elevers drömmar är lika mycket värda!
Alliansen har sjösatt en ny skolreform med vikt på högre kunskapskrav, mer praktik och entreprenörskap. Bara framtiden kan visa om en av fyra hoppar av Alliansens nya skola, däremot krävs det mycket för att bryta den socialdemokratiska trenden. Mycket har gjorts, men mer behöver göras. För vi vill ha en skola som värdesätter och respekterar att alla är olika och som ger alla en ärlig chans. En chans till att vara den man är och den man vill bli!
” Det var en skola som nedvärderade tjejen som älskade att snickra och ville starta sin egen byggfirma, men värdesatte killen som valde den akademiska vägen.”

LARS-ARNE STAXÄNG Riksdagsledamot (M) Bohuslän
MARIA PLASS Riksdagsledamot (M) Bohuslän
MARIA STENSBY Ordförande Muf Stenungsund
CAROLINE OPSAHL, 1:e vice distriktsordförande Muf Bohuslän

Lämna ett svar