Sverige utvecklas bättre än EU

Svar till Hans Lundberg den 19 april

Hans Lundberg beklagar sig över att finansminister Anders Borg (M) håller i pengarna i vårbudgeten. Då Sverige är ett av få länder i Europa som kan uppvisa balans i statsfinanserna är det bara att förmoda att Lundberg föredrar ett grekiskt scenario.

Sedan 2006 har bidragslinjen bytts ut mot arbetslinjen, antalet sysselsatta har ökat med över 200 000 och arbetslösheten i Sverige har utvecklats betydligt bättre än i övriga EU.

Lundberg borde lyfta blicken och läsa igenom några fler partiers program i stället för att klippa och klistra ihop en insändare från Socialdemokraternas hemsida, ett parti som för övrigt vill fördubbla kostnaden för att anställa unga under 26 år. Tror Lundberg att det skulle ge fler jobb till unga?

Maria Plass (M)
Lars-Arne Staxäng (M)
Riksdagsledamöter Bohuslän

Lämna ett svar