Vad är det för parti som Jonas Sjöstedt (V) tar över?

Jag vill börja med att gratulera Jonas Sjöstedt (V) till det nya uppdraget som partiordförande för vänsterpartiet. Men första frågan blir då, vad är det för ett parti han skall ta över? Är det fortfarande ett hårdfört parti med en kärna av före detta kommunister? Enligt Lars Ohly så skulle partiet häromdagen kvarstå på alla sätt i detta vänstra ringhörn i alla frågor. Det som gjorde att så många vänsterpartister gick ur partiet eller blev utkastade, inte minst från vårt område här i Bohuslän. Eller går man mer in för Gudrun Schymans modell av vänsterpopulism. Man lovar allt till alla bara det ger pluspoäng i opinionen. I vilket fall som helst så har partikongressen kört över partiledningen och bestämt att man skall arbeta för 6 timmars arbetsdag. Om detta skulle få majoritet i riksdagen så skulle detta få enorma konsekvenser på många sätt. Det skulle bli mindre pengar i hela samhällssystemet, och Sverige skulle få sämre konkurrenskraft jämfört med andra länder. Det skulle bli lägre löner, mindre skatteintäkter till kommuner , landsting och stat. Men det skulle också bli mindre pengar till alla system som är beroende av arbetande timmar bland annat pensioner. Kan Jonas Sjöstedt (V) nämna ett enda land i Världen som infört 6 timmars arbetsdag med bibehållen välfärd för befolkningen?

Lars-Arne Staxäng (M)
riksdagsledamot Bohuslän

Lämna ett svar