Tjuv och polis – Nej det skall inte vara så här!

Jag läste det desperata inlägget från företagaren Lars Sköld i Kungshamn som blivit utsatt för stöld av motorer och m.m. När man som privatperson eller företagare råkar ut för sådana här händelser, så är det mycket viktigt att samhället i detta fall polisen gör vad de kan för att stötta de drabbade och beivra brott. Är det dessutom är så betydande värden som uppåt en halv miljon kronor gör att brottet kommer upp i en högre prioriteringsklass. Därför så blir man upprörd att detta tydligen inte fungerat i detta fall. Oavsett om det det fanns andra mer prioriterade ärenden, eller om det inte gick att komma till företagaren så måste man kommunicera så fort det finns lediga resurser. Idag så har man mycket större resurser att fånga in DNA-spår och annat, vilket gör att man lättare kan fastställa vilka människor som varit på brottsplatsen. Eftersom polisen har gjort stora förbättringar vid våra gränsbevakningar så blir det då lättare att hitta stöldgodset.

Så mitt svar till Lars Sköld blir. Nej det skall inte vara så här. Jag kommer att ta med din artikel till våra ansvariga i justitieutskottet för kännedom. De arbetar nämligen med frågan hur vi skall förbättra polisarbetet. Sedan måste också vi politiker självrannsaka oss. Vi ger idag polisen så många uppdrag ibland utan att ge en tydlig prioritering. De skall göra allt på samma resurser, vilket naturligtvis inte kan fungera optimalt. 

Lars-Arne Staxäng (M)
Riksdagsledamot Bohuslän

Lämna ett svar