Ompröva beslutet att lägga ned Konsum i Brodalen

Tidigare i veckan uppmärksammade Lysekilsposten min bestörtning över beslutet att lägga ned Konsum i Brodalen. Nedan kan du läsa artikeln i sin helhet.

”Ompröva beslutet att lägga ned Konsum i Brodalen”

Riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng (M) bestört

Det är med stor bestörtning Lars-Arne Staxäng (M) ser att Konsum Coop Väst beslutat att lägga ned butiken i Brodalen.

– Jag förstår att man tagit ett affärsmässigt beslut i styrelsen, men undrar verkligen om man räknat in alla faktorer i detta beslut.

Lars-Arne Staxäng, som själv bor i Brodalen, vet de nya affärsmässiga förutsättningarna.

– Jag vet att Coop bygger en ny butik i Lysekil, och räknar kanske med och få ett ökat kundunderlag den vägen för den nya butiken. Men här anser jag att man misstar sig. Idag när den nya motorvägen är färdig så är det närmare till Torp än till Lysekil tidsmässigt. Dessutom så finns det matbutiker på närmare håll både i Brastad, Dingle och Munkedal, menar Lars-Arne Staxäng.

”Oerhört viktig för bygden”

Han konstaterar att Konsumbutiken är oerhört viktig för bygden i synnerhet för de äldre som inte har bil.

– Dessutom så är den norra delen av Lysekils kommun en tillväxtdel som redan har en ökat attraktivitet på människor och företag. Om man vill ligga i framkant så borde man istället satsa på en nyare butik i området som kunde serva den egna befolkningen, men också en betydande antal sommargäster, och inte minst ett kraftigt ökat antal norrmän som är på väg att köpa svensk mat allt längre söderut för varje år. Jag vet att detta inte är en politisk fråga, men vill ändå vädja till Konsum Väst. Tänk om, avslutar Lars-Arne Staxäng.

Ahlbin Gustafsson

0523-667083

ahlbin@lysekilsposten.se

Lämna ett svar