Stolt ambassadör för Världens Barn

Som några av er kanske redan vet har jag tackat ja till att bli ambassadör för Världens Barn. Detta har uppmärksammats av Lysekilsposten – läs gärna artikeln nedan. Jag vill passa på att uppmana alla intresserade att komma till uppstarten för insamlingsarbetet nu på onsdag kväll i församlingshemmet i Lysekil. Det är ett oerhört viktigt arbete vi har framför oss.

“Viktigt att stödja Världens barn”

Världens Barn är en organisation som är sammansatt av tolv större kända humanitära hjälporganisationer som Röda korset, Radiohjälpen, Lions, Svenska kyrkan och många andra.

Riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng (M) från Brodalen har tackat ja till att bli ambassadör för Lysekilsinsamlingen.

– Jag vill vara med och arbeta för att få ihop pengar till en oerhört viktig sak. Vad kan vara viktigare än att få vara med och hjälpa framtidens barn. Här kan vi alla få vara med och bidra efter förmåga. Både företag och privatpersoner och ideella föreningar, säger han.

Han uppmanar alla intresserade att komma till uppstarten för insamlingsarbetet nu på onsdag kväll i församlingshemmet i Lysekil.

Uppstartmöte på onsdag

– Alla som vill vara med och bidra med arbete eller har goda idéer är hjärtligt välkomna. Eftersom kommunerna i Sverige kommer att jämföras, så skulle det vara jätteroligt om vi kunde komma högt på den kartan eftersom det är en så angelägen insamling för barn i världen, säger Lars-Arne Staxäng.

Världens barn har som sin huvuduppgift att hjälpa utsatta barn över hela Världen. Vi kommer inte att kunna hjälpa alla, men vi kommer att förbättra situationen för miljontals barn om offerviljan är stor. Inte minst är det viktigt att kunna sätta in åtgärder på olika katastrofplatser i Världen. Det kan handla om både Haiti och Pakistan för att ta två aktuella länder med stora svårigheter. Sveriges Radio och TV (SVT) är med i detta insamlingsarbete tillsammans med många artister. De kommer att ha två stora sändningar söndagen den 10 oktober och fredagen den 15 oktober.

Bra idéer efterfrågas

– Några idéer har redan kommit fram som skall diskuteras på onsdagen. Dels ett reselotteri, men också en insamling från våra företag mot att de får sitt namn med i goda tidningsreferat om insamlingen till Världens barn. Men ytterligare kloka idéer efterfrågas och får gärna komma upp på onsdagen den 8 september, säger Lars-Arne Staxäng.

– Det är bra om många kan vara med och bidra. Även om du inte kan avvara mer en 100 kronor eller ännu mindre så är det mycket angeläget att många kan vara med och stödja insamlingen på olika sätt. Insamlingen kommer med all säkerhet att fortsätta även efter SVT-dagarna, och därför så kommer de flesta att få tillfällen att vara med. Ditt engagemang gör skillnad för många barn, avslutar Lars-Arne Staxäng och önskar att insamlingen blir bra.

Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se

Lämna ett svar