Vi får inte glömma bort de som fått en psykisk sjukdom

Det har med rätta varit stor kritik mot sammanslagningen av akutresurserna på Näl och Uddevalla sjukhus. Människor har farit illa, och många är de som suttit i kö för att träffa sjukvårdspersonal.

En grupp som vi definitivt inte får glömma bort är de som fått psykiatriska diagnoser och sjukdomar. Det finns mycket oroande signaler på att människor far illa, för att man inte får den vård man behöver.

Vi hade ett psykiatriskt seminarium i våras med Anders Milton i spetsen, där vi som huvudtema diskuterade bipolär sjukdom, mer vardagligt uttryckt manodepressiv sjukdom. Det kom fram mycket tydligt att vården i vårt område inte räcker till, och att man inte använder sig av de senaste vetenskapliga metoderna för att nå framgång.

Därför anser jag att det är mycket viktigt att de som får makten efter valet den 19 september uppgraderar behandlingen och vården av våra psykiskt sjuka här i Västsverige.

Lars-Arne Staxäng (M)
Riksdagskandidat
Bohuslän

Lämna ett svar