Alliansen ger ekonomisk stabilitet

I dagens Bohusläningen bemöter jag tillsammans med mina alliansvänner Socialdemokraternas replik på vår artikel “Med sikte framåt – inte bakåt”, som du hittar genom att klicka här. Nedan hittar du vårt genmäle till Stellan Welin och Elving Claessons replik.

Stellan Welin (S) och Elving Claesson (S) försöker komma med motargument mot det vi redovisade i vår tidigare artikel. Men argumenten faller fullständigt platt till marken. Sverige ligger för närvarande bland de tre främsta i Europa till att ha klarat den internationella krisen. Hade vi gjort som Thomas Östros och Socialdemokraterna ville hade vi haft en helt annan situation. Förmodligen hade staten både varit ägare till en eller två bilfabriker och haft samma ekonomiska rutschbana som Englands och Greklands ekonomi. Om man nu försöker lyssna på vänsterkartellens överbud var och varannan dag så inser man ganska snart att det snabbt skulle bli Ebberöds bank om de skulle få chansen. Eller som Anders Borg skulle formulera det ”med ordning och reda så har välfärden kunnat prioriteras och med ordning och reda så kommer välfärden att prioriteras. Och detta görs inte med sedelpressar och fakturor som skickas till någon annan”.

Dessutom lovar vänsterkartellen nu att ta bort ungdomsarbetslösheten, som de inte klarade under den förra regeringsperioden. Därutöver ska de nu till och med återställa arbetsgivareavgiften till den dubbla för ungdomar under 26 år. Hur nu det ska minska ungdomsarbetslösheten, är en gåta som de sannerligen inte redovisat.

Nej, sanningen är att det blir en återgång till högre skatter och högre bidrag. En löntagare har ju som bekant fått behålla en hel månadslön extra genom det jobbskatteavdrag som alliansen genomfört under den gångna mandatperioden. Detta är helt nödvändigt för att stärka arbetslinjen, och för att mer skatteintäkter ska komma in så att det blir tillräckligt med intäkter både till vård skola och omsorg, men också så att avgifterna ska räcka till dagens och framtidens pensionärer.

Lars-Arne Staxäng (M)                                    Åsa Torstensson (C)
Riksdagsledamot, Bohuslän                            Statsråd, Bohuslän

Lars Tysklind (Fp)                                           Magnus Jacobsson (Kd)
Riksdagsledamot, Bohuslän                            Riksdagskandidat, Bohuslän

Lämna ett svar